De genialiteit van gitarist Mike Stern is weliswaar duidelijk door al zijn opnames en live concerten maar toch slechts door weinige erkent. Recentelijk verloren we gitarist Pat Martino die hetzelfde probleem lijkt te hebben. Mike heeft wel grote successen beleefd met Miles Davis, Michael Brecker, Steps Ahead en vele anderen is daarna als solist met kleine en grote bezettingen enorm succesvol. Hij heeft gedurende vele decennia een plek weten te veroveren in de internationale muziekscene zonder daarbij zijn integriteit als muzikant te verliezen.

Tijdens de Playjazz Workshop gaan we verder in op zijn muzikale geschiedenis en trachten een kleine analyse te doen van zijn spel en daarmee te doorgronden waarom juist hij belangr8ijke bijdragen heeft kunnen leveren in jazz, popjazz en fusion. We gaan aan de slag met de jazzstandard Like Someone in Love en zijn eigen compositie Little Shoes. De arrangementen voor de workshop zullen worden vereenvoudigd en afwijken van deze muzikale voorbeelden. Er is nog plek voor piano, basgitaar en enkele blazers. Schrijf je nu in of geef het als tip aan een ander.
QR en ID check voor deelnemers. Studio Pier K Hoofddorp 10.45 tot 14.00 uur.